emdr-praktijk-goed-leven-heerenveen

Over de praktijk

Ik werk in mijn Praktijk veel met trauma gerelateerde problematiek. Als EMDR-therapeut pas ik veelvuldig de snelwerkende traumaverwerkingsmethode EMDR toe bij kinderen en bij volwassenen.

Ook werk ik voor een organisatie, waar ik inhoudelijk eindverantwoordelijk ben voor gezinsbehandeling en behandel volwassenen en kinderen met EMDR op de poli.

Wat is EMDR?

Video afspelen

Over de EMDR praktijk

Acht jaar geleden heb ik zelf ervaren wat EMDR kan betekenen. Tijdens de geboorte van onze dochter heb ik een aantal ingrijpende en schokkende gebeurtenissen meegemaakt waarin ik mij hulpeloos en machteloos voelde. Hierna was ik erg angstig, sliep ik slecht en vermeed ziekenhuisbezoeken. Mijn angstige gedrag had ook effect op mijn omgeving. Na twee jaar klachten, zocht ik een EMDR-therapeut. Dit had snel effect en in zeer korte tijd was ik volledig van mijn klachten af. Met de kennis van nu, weet ik dat snel behandelen met EMDR direct zorgt voor beter leven en dat het leven met klachten zwaarder is dan het aangaan van een EMDR-behandeling. Net zoals bij mij, komt het voor, dat er een diagnose wordt gesteld, terwijl er sprake is van onverwerkt trauma. Dit is voor mij de aanleiding geweest om zelf de opleiding tot EMDR-therapeut voor kinderen en volwassenen te gaan volgen en Praktijk Goed Leven op te richten

Ik ben Froukje Hijlkema. Mijn praktijk Goed Leven zit in Heerenveen (Friesland). Ik ben orthopedagoog generalist (BIG-geregistreerd) en gedragswetenschapper.

Over de EMDR praktijk: Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging EMDR (VEN) als EMDR Europe Practitioner voor kind, jeugd en volwassenen. Ook ben ik aangesloten bij SKJ en NVO.

froukje-hylkema-hijlkema-van-den-burg
emdr-praktijk-goed-leven-heerenveen

Een goed leven

Ik werk in mijn Praktijk veel met trauma gerelateerde problematiek. Als EMDR-therapeut pas ik veelvuldig de snelwerkende traumaverwerkingsmethode EMDR toe bij kinderen en bij volwassenen. Ook werk ik voor een organisatie, waar ik inhoudelijk eindverantwoordelijk ben voor gezinsbehandeling en behandel volwassenen en kinderen met EMDR op de poli.

Ik woon samen met mijn man en drie kinderen in Heerenveen. Ik zie mijzelf als enthousiast, oplossingsgericht en ik heb een groot hart voor andere mensen. Ik ben erg gedreven en deskundig in mijn vak. Anderen beschrijven mij als opgewekt, veilig en betrouwbaar. Mijn motto is: ”Loslaten hoe het hoort door uiteindelijk jezelf te zijn”.

Mijn visie

Mijn visie is een goed leven voor iedereen. Jouw hulpvraag of dat van je kind is leidend en is het uitgangspunt van mijn handelen. Mensen zijn vaak niet geboren met klachten en problemen waar zij in hun dagelijks leven mee te maken hebben. Deze zijn in de loop van de tijd ontstaan of verergerd door meegemaakt ingrijpende of schokkende gebeurtenissen. Hierbij kan gedacht worden aan problemen, zoals angstig zijn, slecht slapen, negatief over jezelf denken, somberheid, piekeren. Ook bij burn-out, eetstoornissen en depressie kan trauma een rol spelen. In de eenzaamheid, die hier soms mee samengaat, is er altijd een oplossing!

We gaan samen uitzoeken hoe deze klacht is ontstaan en hoe we hem het beste kunnen behandelen. Mensen met klachten als gevolg van een ingrijpende gebeurtenis zijn na enkele sessies EMDR weer in staat om de normale dagelijkse dingen op te pakken.

Kortom: Een goed leven!

emdr-praktijk-goed-leven-heerenveen
emdr-praktijk-goed-leven-heerenveen

EMDR is een investering in jezelf!

Investering bij therapie en coaching (vrijgesteld van BTW):

Tarieven voor kinderen:

€ 0 voor intakegesprek telefonisch

€ 110 per uur EMDR

Tarieven voor volwassenen:

€ 0 voor intakegesprek telefonisch

€ 110 per uur EMDR

€ 110 per uur coaching en systeemgesprekken

De behandeling wordt niet vanuit de basisverzekering vergoed. Dit heeft als voordeel dat je geen verwijsbrief nodig hebt van je huisarts en dat het eigen risico niet wordt aangesproken. En omdat er geen wachtlijst is kun je snel terecht voor je eerste EMDR behandeling.

Betaling

Je ontvangt na ieder gesprek een factuur met een betalingstermijn van 7 dagen.

Via de werkgever

Therapie en coaching worden vaak vergoed door de werkgever. Je werkgever heeft er immers belang bij dat je goed in je vel zit. Wanneer je om psychische redenen thuis moet blijven zijn de kosten voor de werkgever veel hoger. De bedrijfsarts kan bepalen dat je klachten mede werkgerelateerd zijn. Vervolgens kunt je een hulpverlener kiezen die aansluit bij jou hulpvraag. In overleg kan ik de factuur ook rechtstreeks naar je werkgever zenden.

EMDR online kinderen volwassenen friesland

De tips

Voor ondernemers kunnen kosten voor coaching mogelijk worden afgetrokken. Kijk hiervoor op de website van de belastingdienst. Zakelijke tarieven zijn vrijgesteld van BTW.

Aangezien bedrijven ook gebaat zijn bij het voorkomen van ziekteverzuim of de duur van het ziekteverzuim zo kort mogelijk te houden is het aan te raden om je werkgever te vragen om (deels) te investeren in jouw persoonlijke ontwikkeling en gezondheid.

Wil jouw werkgever in jouw persoonlijke ontwikkeling en gezondheid investeren door jouw coaching of therapie traject te bekostigen, laat je werkgever dan een offerte aanvragen.

Via het UWV: Als je een uitkering ontvangt, kun je bij de uitkeringsinstantie (UWV) informeren naar de financiële mogelijkheden ten behoeve van je herstel en re-integratie. Soms kunt je met het UWV een Individuele Re-integratie Overeenkomst sluiten.

Via het PGB: Mensen met een Persoons Gebonden Budget kunnen soms de kosten via het PGB vergoed krijgen.

Via het opleidingsbudget bij de werkgever, het Persoonlijk Ontwikkelings Plan: Meestal reserveert de werkgever een opleidingsbudget per medewerker. In sommige CAO’s is dat zelfs verplicht. Dit budget kunt je gebruiken voor persoonlijke ontwikkeling, mits het ten goede komt van je werkprestaties.

Klachtenregeling

Praktijk Goed Leven is aangesloten bij de NVO (Nederlandse Vereniging van Onderwijskundigen en Pedagogen) en KPZ (Klachtenportaal Zorg).

Klik hier voor de klachtenregeling Praktijk Goed Leven

Privacyverklaring

Praktijk Goed Leven houdt, om de zorg voor jou zo goed mogelijk uit te kunnen voeren, registraties bij van administratieve gegevens en de geleverde behandeling. Praktijk Goed Leven vindt de privacy erg belangrijk. De communicatie zal in openheid en transparantie plaatsvinden.

Klik hier voor de privacyverklaring Praktijk Goed Leven

Wie gingen jou voor?

De nachtmerries zijn voorbij.
De nachtmerries zijn voorbij.De ouders van Sanne (7 jaar)
Lees verder
Sanna is vrolijk, heeft geen woede-uitbarstingen meer en concentreert zich beter op school. De nachtmerries zijn gestopt, ze is opener naar andere kinderen."
De nachten zijn weer rustig.
De nachten zijn weer rustig.De moeder van Sonja (4 jaar)
Lees verder
Met Sonja gaat het goed. Ze heeft het niet meer over alleen zijn ’s nachts en slaapt goed
Ik voel me bevrijd
Ik voel me bevrijdMathijs (24 jaar)
Lees verder
Ik piekerde de hele dag en zat vast in mijn relatie. Ik maak nu weer keuzes en weet wat ik wil. Ik voel me bevrijd."
Ik speel weer bij mijn vriend
Ik speel weer bij mijn vriendBenjamin (9 jaar)
Lees verder
Ik was heel erg bang voor honden en wilde niet bij een vriendje spelen die een hond had. Ik ben nu niet meer bang voor honden en fiets zelfs weer door een straat waar 2 honden zijn.
Ik ben zo opgelucht, mijn dochter richt zich weer op de toekomst
Ik ben zo opgelucht, mijn dochter richt zich weer op de toekomstDe moeder van Jannie (13 jaar)
Lees verder
Wij hebben een totaal ander kind dan twee maand geleden. Ze slaap weer goed en is weer vrolijk."
Ik kan er weer over praten.
Ik kan er weer over praten.Sam (32 jaar)
Lees verder
Ik verloor 7 jaar geleden twee van mijn beste vrienden tijdens een ongeluk. "Ik kon niet over het verlies spreken en vluchtte in wijn drinken voor het slapen gaan, paniekklachten en had angst om dood te gaan. Na EMDR zijn mijn klachten verdwenen."
Als je vastloopt is er een oplossing.
Als je vastloopt is er een oplossing.Femke (37 oud)
Lees verder
Door EMDR ben ik blijer. Ik werk steeds meer uren en kan dit ook aan. Inmiddels begint het leven mij weer toe te lachten.
Oh, dus EMDR is ook voor mijn klachten?
Oh, dus EMDR is ook voor mijn klachten?Else (29 jaar)
Lees verder
Bij EMDR denk ik aan trauma, overval en misbruik. Maar dat hoeft helemaal niet! Het zijn de vervelende gebeurtenissen waar je (onbewust) in bent blijven hangen en waardoor je nu klachten ervaart. Het gaat zoveel beter met mij”.
Mijn leven is nu echt veel leuker!
Mijn leven is nu echt veel leuker!Maeike (42 jaar)
Lees verder
Mensen zagen niet aan mij dat ik verdrietig was. Ik lachte. Maar ondertussen voelde ik mij alleen. Via via ben ik bij Froukje terecht gekomen. “Ik doe er niet toe”, was mijn overtuiging over mijzelf. Inmiddels sta ik ook veel positiever in het leven.
Waarom heb ik er toch zo lang mee rond gelopen?
Waarom heb ik er toch zo lang mee rond gelopen?Tjitske Hanna (62 jaar)
Lees verder
Altijd voelde ik mij de mindere en ik ging mij er ook naar gedragen. Totdat er iets gebeurde en ik dacht, nu ben ik er klaar mee! Je leest het wel in boekjes dat EMDR werkt, maar het werkt echt. Ik heb mijn leven terug.
Vorige
Volgende